Staking bij bussenbouwer Van Hool in Lier

Bij bussenbouwer Van Hool wordt gestaakt. De vakbonden nemen het niet dat enkele werknemers een straf kregen na een overleg over de algemene stakingsdag vorige vrijdag. "Dit is de druppel. Wij vragen meer respect van de directie", zegt vakbondsman Hans Van Eerdewegh (ABVV).

Vorige vrijdag werd in meerdere bedrijven gestaakt voor de syndicale actiedag. Bij Van Hool werd toen voor een zachte actie gekozen. Toch kwamen er veel vragen van het personeel. "We hebben daarom info gegeven. Maar zes medewerkers kregen nadien een geldboete”, zegt Hans Van Eerdewegh, secretaris voor het ABVV.

“Enerzijds wordt het personeel al langer afgesnauwd en ontbreekt er respect. Deze sanctie is daarom de druppel. Syndicaal informeren is een basisrecht.”

Volgens de vakbond wordt de actie goed opgevolgd. Er staan ook stakerspiketten aan de poorten. Bij Van Hool werken zo'n 3000 mensen.

Meest gelezen