Stelling van 30 verdiepingen hoog dreigt om te waaien in Antwerpen

Het waait hard en daardoor is er in Antwerpen een probleem met een stelling van 30 verdiepingen hoog. Die dreigt te vallen, bleek na controle van de brandweer. Uit voorzorg is de drukke Singel afgesloten tussen het Justitiepaleis en de Brederodestraat. 

"Door de aanhoudende wind en de duisternis is de stelling nog steeds instabiel", zegt Kristof Geens van Brandweer Antwerpen aan VRT NWS. "We kunnen ze niet afbreken. De perimeter blijft de hele nacht behouden en enkele huizen blijven geëvacueerd. "

Een viertal mensen worden opgevangen door de hulpdientsen, de rest kan bij familie terecht. "De omgeving blijft afgesloten tot morgenmiddag", zegt Geens nog. "Morgenvroeg wordt afhankelijk van het weer de stelling afgebouwd."

Meest gelezen