Archieffoto

London: Politie pakt twee verdachten op in verband met drones op luchthaven

De Britse politie heeft twee mensen opgepakt in verband met het onderzoek naar de drone(s) die de voorbije dagen herhaaldelijk gesignaleerd werden op de luchthaven van Gatwick bij Londen. Het vliegverkeer werd er meer dan een dag stilgelegd. 

De politie zegt intussen dat ze het onderzoek naar het crimineel gebruik van drones proactief voortzet. Alle pistes worden onderzocht om er zeker van te zijn dat de dreiging is afgewend.  Aan de ooggetuigen wordt gevraagd om de politie te contacteren met informatie.

Woensdagavond werd het vliegverkeer op Gatwick voor 36 uur stilgelegd. Zo'n 150.000 passagiers werden hierdoor getroffen. Het vliegverkeer kon vrijdagochtend hernemen, maar ook nadien werd nog een drone gesignaleerd en werden de vluchten opnieuw gestaakt.

De politie gaat niet uit van terroristische motieven. Mogelijk gaat het om radicale milieu-activisten.

De luchthaven van Londen Gatwick verwacht voor vandaag geen grote problemen meer met het vliegverkeer. De start- en landingsbaan is open en de luchthaven verwacht het volledige vluchtschema te kunnen afwerken, luidt het zaterdagochtend. Passagiers moeten wel nog rekening houden met vertragingen.

Meest gelezen