Videospeler inladen...

Onrust in Soedan: duizenden mensen protesteren tegen hoge broodprijzen

Voor de vierde dag op rij zijn in het Afrikaanse land Soedan duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de hoge broodprijzen. Bij die protesten zijn zeker al acht manifestanten doodgeschoten door de ordediensten. De oppositie spreekt van 22 doden. De protesten zijn verboden, maar ondanks dat verbod breiden ze uit.

De aanleiding voor de protesten in Soedan was de aankondiging dat de broodprijzen nog maar eens zouden stijgen. Dat komt bovenop een tekort aan voedingsmiddelen en brandstof, de devaluatie van het Soedanese pond en een inflatie van nu al 70 procent.

Het gaat snel bergaf met de economie van Soedan en steeds meer mensen eisen het ontslag van president Omar Al-Bashir. Eerder deze week was hij als eerste Arabische leider in jaren op bezoek bij de Syrische president Assad. Al-Bashir doet er momenteel alles aan om, na 29 jaar,  aan de macht te blijven.

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen