Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Vier Palestijnen gedood door Israëlisch leger in Gazastrook

Bij confrontaties aan de grens heeft het Israëlische leger opnieuw vier Palestijnen gedood. Twee van hen waren tieners van 16 en 18. 

De confrontaties vonden plaats aan de grens tussen de Gazastrook en Israël. Daar hadden zich zoals elke vrijdag duizenden Palestijnen verzameld uit protest tegen de blokkade van Gaza en de bezetting van Palestijns land. Volgens het Israëlische leger verbrandden ze autobanden en gooiden met projectielen over de grens.  

Daarop schoten Israëlische soldaten met scherp. Twee mannen en een jongen van 16 kwamen om, een vierde, een tiener van 18 overleed deze ochtend aan zijn verwondingen. Sinds maart zijn aan de grens met Israël al meer dan 240 Palestijnen gedood. In diezelfde periode kwamen twee Israëlische soldaten om.

Meest gelezen