Foto: Steven Dullaert

4 lichtgewonden na zware brand in appartementsgebouw in Gent

In Gent heeft het vanavond hevig gebrand in een appartementsgebouw langs de Rooigemlaan. 4 mensen raakten lichtgewond en moesten naar het ziekenhuis. Zeker 1 appartement is volledig uitgebrand.

Het vuur ontstond rond 20.30 uur vanavond op de eerste verdieping van een gebouw met 4 appartementen langs de Rooigemlaan in Gent. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al door het raam. Toch was de brand vrij snel onder controle.

Alle bewoners konden het gebouw op eigen kracht ontvluchten. De bewoner van het appartement waar het vuur uitbrak, moest met rookintoxicatie naar het ziekenhuis.

Ook een moeder en 2 kinderen die verderop in de straat wonen, moesten met rookintoxicatie naar het ziekenhuis. Klaarblijkelijk hadden zij uit het raam van hun woning gehangen om naar de brand te kijken. Hierdoor ademden ze heel wat rook in.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De brandweer houdt nog de hele nacht een oogje in het zeil om te voorkomen dat het vuur weer oplaait. Het appartement waar de brand ontstond, is volledig uitgebrand. Het is nog niet zeker of de andere appartementen in het gebouw wel nog bewoonbaar zijn.

De Rooigemlaan was lange tijd in beide richtingen voor het verkeer afgesloten. Tot de ochtend blijft zeker nog 1 rijvak versperd.

Foto: Steven Dullaert

Meest gelezen