Videospeler inladen...

Bas (12) bespeelt alle stationspiano's van Nederland op 1 dag en haalt 42.000 euro op voor het Diabetes Fonds

De 12-jarige Bas Schipper is erin geslaagd alle (16) stationspiano's in Nederland te bespelen op één dag tijd. Daarmee heeft de jongen een record beet, maar daar was het hem niet om te doen. Bas wilde aandacht vragen en geld inzamelen voor het Diabetes Fonds. Zijn zus Laura heeft diabetes type 1.

Bas' grote droom is om diabetes of suikerziekte te genezen. Hij wordt dagelijks met de ongemakken geconfronteerd omdat zijn jongere zus Laura aan type 1 lijdt. Hij ging de uitdaging aan om alle stationspiano's in Nederland te bespelen en dat zijn er 16. De jongen begon er gisteren aan om 6 's ochtends in Maastricht en sloot om iets over middernacht af in Groningen.

Daarmee haalde hij niet alleen een record, maar hij zamelde ook ruim 42.000 euro in. Een pak meer dat de 5.000 euro die hij op het oog had. En dat bedrag loopt waarschijnlijk nog op, want er kan nog altijd gedoneerd worden. Bas werd de hele dag begeleid door zijn vader. De tocht zou te vermoeiend zijn voor zijn zus, dus bleef ze thuis. Maar in het station van Zwolle dook Laura toch op als ultieme verrassing voor grote broer. 

De actie van de jonge Bas wist heel Nederland te ontroeren en deed een beetje denken aan het initiatief van de 6-jarige Tijn Kolsteren van twee jaar geleden. Hij begon een nagellak-challenge met als doel 100 euro op te halen voor Serious Request, de tegenhanger van Music For Life hier. Uiteindelijk wist Tijn maar liefst 2,5 miljoen op te halen. 

VIDEO Bas Schipper live aan het werk:

Videospeler inladen...

Meest gelezen