Videospeler inladen...

Hevige emoties bij aankomst Kevin en Dieter ("Down the snow") in Wachtebeke, liftavontuur brengt 102.645 euro op

In Wachtebeke zijn Kevin en Dieter van "Down the snow" aangekomen na een liftavontuur van 2.700 kilometer. In het kader van De Warmste Week wilden ze daarmee geld inzamelen voor Downsyndroom Vlaanderen en Kom op tegen kanker. Ze klokten af op 102.645 euro.

7 dagen liften, over een afstand van 2.700 kilometer, van de koudste plek van Europa in het hoge Noorden tot De Warmste Week in Wachtebeke, de warmste plek van het continent: dat hebben Kevin en Dieter deze week klaargespeeld om geld in te zamelen voor Downsyndroom Vlaanderen en Kom op tegen kanker.

Rond 18.30 uur vanavond zijn ze op hun bestemming aangekomen. De laatste meters legden ze in een bootje over het water af tot aan presentatoren Otto-Jan Ham, Michèle Cuvelier en Eva De Roo.  Kevin voelde zich naar eigen zeggen "super". "Ik ben zo blij, maar ik ben een beetje moe. Vanavond wil ik nog graag naar het voetbal kijken."

Kevin moest zijn moeder Marleen een hele week missen en dat viel hem duidelijk zwaar. De verrassing was dan ook groot toen zij op het podium klom met de cheque met daarop het bedrag dat haar zoon en Dieter hebben ingezameld, onder meer door steunkaarten te verkopen.

Uiteindelijk heeft het liftavontuur van Kevin en Dieter 102.645 euro opgebracht. "Ik ben heel trots op onze zoon", zei Marleen, die net als Kevin erg geëmotioneerd was.

Bekijk hier het verslag van de tocht van Kevin en Dieter

Videospeler inladen...

Bekijk hier de aankomst van Kevin en Dieter in Wachtebeke:

Videospeler inladen...

Meest gelezen