J. K. Rowling dient Labourpartij van antwoord met ironisch kerstverhaal op Twitter

Harry Potter-auteur J. K. Rowling schrijft een sarcastische en bijbelse tirade tegen Labour-voorzitter Jeremy Corbyn en zijn verzet tegen de brexit.

“The visitation of the Corbynites” heet het vervolgverhaal dat schrijfster J. K. Rowling in 16 Twitterhoofdstukken op haar 14,5 miljoen volgers losliet. Het is in een bijbels, antiek soort Engels gesteld, doorspekt met af en toe een hedendaags scheldwoord. De tweets staan bol van de verwijzingen naar “Saint Jeremy”. Daarmee bedoelt Rowling Jeremy Corbyn, de leider van de socialistische Labourpartij.

Rowling noemt zichzelf een sympathisant van Labour, maar ze is al langer kritisch voor voorzitter Jeremy Corbyn. Ze ligt zelf onder vuur van Corbyn-aanhangers omdat ze als multimiljonair te weinig belastingen zou betalen. Ze repliceert in haar kerstverhaal dat ze wel degelijk belastingen betaalt aan “Queen Nicola”, de Schotse premier Nicola Sturgeon. Rowling woont in Schotland, waar de belastingen hoger zijn dan in Engeland.

Het Twitter-kerstverhaal zit vol stekels en verwijst onder meer naar het lopende onderzoek tegen Labour wegens antisemitisme en de houding van Jeremy Corbyn tegenover de brexit. Corbyn zei in The Guardian dat, mocht hij eerste minister worden na verkiezingen, hij toch door zou zetten met de brexit. Cynisch commentaar van Rowling: Sint Jeremy "zal een mirakel veroorzaken: een jobs first brexit en het land zal juichen."

Lees "The visitation of the Corbynites" van J. K. Rowling hieronder:

Meest gelezen