Jongen van 13 kritiek na val door dak van verlaten loods in Brugge

In Brugge is een jongen van 13 zwaargewond geraakt toen hij door het dak van een verlaten loods zakte en 10 meter naar beneden viel. Hij vecht voor zijn leven.

Het ongeval gebeurde vandaag rond 16.30 uur in een leegstaande loods op een bedrijventerrein langs de Pathoekeweg in Brugge. De jongen van 13 was daar met een andere jongen van 15 aan het spelen, toen het mis liep.

De jongen is klaarblijkelijk op het dak van de loods geklommen, maar zakte daar dwars door toen een golfplaat het begaf. Hij viel zowat 10 meter naar beneden en raakte zwaargewond. De jongen van 15 alarmeerde de hulpdiensten die het slachtoffer in kritieke toestand naar het ziekenhuis brachten.

De ouders van de jongen zijn op de hoogte gebracht en politie en parket onderzoeken de zaak. De jongen liep zware verwondingen aan het hoofd op en vecht voor zijn leven. 

De loods is al geruime tijd verlaten, maar spelende kinderen gebruiken het gebouw regelmatig als schuilplaats. Nochtans is de omgeving met hekken afgezet, al is het niet moeilijk die te omzeilen.

Meest gelezen