Videospeler inladen...

Linde Merckpoel spreekt voor het eerst na een week zwijgen voor De Warmste Week: "Het was verschrikkelijk!"

In Wachtebeke heeft Linde Merckpoel voor het eerst gesproken na een week zwijgen in het kader van De Warmste Week. Daarmee wou het gezicht van Studio Brussel geld inzamelen voor Coda, een vzw die stervende mensen begeleidt. Haar actie bracht 10.000 euro op.

"Hallo! Ik ben zo blij om jullie allemaal te zien en ik ben nog blijer om met jullie te praten. Het was verschrikkelijk! Het was echt ellendig." Met die woorden sprak Linde Merckpoel vanavond even over 17.30 uur het publiek in Wachtebeke toe, haar eerste woorden in een week.

Merckpoel heeft zich de voorbije 7 dagen in stilzwijgen gehuld in de Sint-Machariuskerk in Gent. Ze deed dat om geld in te zamelen voor Coda. Dat is een vzw die mensen in de laatste dagen of uren van hun leven begeleidt.

"Ik heb me een hele week zo alleen gevoeld", zei ze. "Maar nu zie ik jullie. Het is super, ik ben alles eigenlijk alweer vergeten. Ik heb het gevoel dat ik een week in een bunker heb gezeten. Ik ben zo boos en gefrustreerd geweest. Niemand snapte wat ik echt wou zeggen en mijn hand zit in een kramp van constant te schrijven."

Op een "tuurlijk" en enkele onbewuste "jaja's" bij het opstaan na, is Merckpoel in haar missie geslaagd. "We hebben nog niet alles kunnen tellen, maar we kunnen al zeker 10.000 euro aan Coda geven", besloot ze.

Bekijk en beluister de eerste woorden van Linde Merckpoel hieronder:

Videospeler inladen...

Meest gelezen