Kleine honderd betogers bij "brokkelbrug" in Gentbrugge

In de buurt van Gent is betoogd tegen de onveiligheid onder het E17-viaduct van Gentbrugge. Zo'n 90 buurtbewoners protesteerden tegen de erbarmelijke toestand van het viaduct, dat door hen "brokkelbrug" is gedoopt. Deze week viel nog een groot brokstuk op een bus van de Lijn. Er was alleen materiële schade, maar uit voorzorg mag voortaan niet meer geparkeerd worden onder het viaduct.

Het viaduct van de E17 in Gentbrugge blijft problemen geven. In november viel een brokstuk ter hoogte van een vuist naar beneden en ook vorige week nog viel een brokstuk door het raam van een geparkeerde bus.

Wegen en Verkeer heeft al netten gehangen, maar de problemen stapelen zich op. Nu mag er geen enkele auto meer onder het viaduct parkeren. Ook de stelplaats van de Lijn moet verhuizen. Wegen en Verkeer voorziet herstellingswerken over 2 jaar. 

De brug zelf dateert van de jaren 50 - 60. Toen was het een pronkstuk om een de snelweg voor een deel over een deelgemeente te laten bouwen. Nu pleit de stad ervoor om een tunnel te laten te bouwen. 

Meest gelezen