Video waarin trouw wordt gezworen aan IS teruggevonden op USB-stick schutter Straatsburg

Een video waarin trouw wordt gezworen aan de terreurgroep Islamitische Staat (IS) is teruggevonden op een USB-stick die toebehoort aan Cherif Chekatt, de dader van de aanslag van 11 december op de kerstmarkt in Straatsburg. Dat is zaterdag vernomen uit gerechtelijke bron.

Bij de aanslag vielen vijf doden en elf gewonden. De 29-jarige Chekatt werd twee dagen later door de Franse politie doodgeschoten in de wijk Meinau in Straatsburg. Kort na de dood van de geradicaliseerde crimineel eiste het propaganda-orgaan van IS de aanslag op, iets wat de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner afdeed als "opportunisme".

Chekatt werd zaterdag in "alle anonimiteit" in de Elzassische metropool begraven, meldde het persbureau AFP onder aanhaling van het stadsbestuur. Aanvankelijk was er sprake van dat de vader van Chekatt het lichaam van zijn zoon wilde laten overbrengen naar Algerije.

Meest gelezen