Videospeler inladen...

VS-president Trump vervangt minister van Defensie Mattis vroeger dan verwacht door minister ad interim

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vroeger dan verwacht een opvolger voor minister van Defensie Jim Mattis aangekondigd. Hij maakte bekend dat Patrick Shanahan vanaf 1 januari minister ad interim wordt. Shanahan was viceminister onder Mattis, die deze week zijn ontslag indiende uit onvrede met het beleid van Trump.

"Ik heb het genoegen aan te kondigen dat onze zeer getalenteerde viceminister van Defensie Patrick Shanahan vanaf 1 januari 2019 de minister van Defensie ad interim wordt", zo kondigde Trump op Twitter aan.

De benoeming komt er sneller dan verwacht. Huidig minister van Defensie Jim Mattis diende donderdag zijn ontslag in, maar hij zou nog aanblijven tot eind februari.

Mattis vertrekt uit onvrede met het beleid van Trump, en in het bijzonder met de beslissing van de president om de Amerikaanse troepen terug te trekken uit Syrië.

Meest gelezen