Videospeler inladen...

Al 43 doden na urenlange aanval op overheidsgebouw in Kaboel

Bij de aanval op een overheidsgebouw in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn nu al minstens 43 mensen om het leven gekomen. Dat kan nog oplopen, want de hulpdiensten zoeken nog naar slachtoffers. Volgens het ministerie van Volksgezondheid is het een van de dodelijkste aanslagen in Kaboel van het afgelopen jaar. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist.  

De aanval, die maar liefst 8 uur duurde, begon maandag met de ontploffing van een bomauto in een straat in Kaboel waar veel overheidsgebouwen staan. Daarna bestormden drie gewapende mannen het gebouw, waarbij ze de werknemers gijzelden. Sommigen onder hen konden zich verbergen in hun kantoor.  

Op de bestorming volgde een urenlange confrontatie tussen de gewapende mannen en de Afghaanse veiligheidstroepen. Zij moesten voorzichtig te werk gaan om het gebouw beetje bij beetje terug te winnen op de aanvallers. Ze konden al snel 357 mensen evacueren. Een deel van het gebouw stond tijdens de aanval in brand. In de tussentijd werd de omgeving volledig afgesloten. De aanvallers zijn tijdens de confrontatie gedood.

Vandaag, op kerstdag, zoeken de hulpverleners voort naar slachtoffers. Er zijn nu al 43 doden geteld, dat aantal kan mogelijk nog oplopen.

Lees verder onder de reportage uit Het Journaal: 

Videospeler inladen...

De aanval is voorlopig niet opgeëist, maar lijkt op andere aanvallen van de Taliban of de lokale tak van IS. De aanval komt enkele dagen nadat Amerikaans president Donald Trump besliste om zowat de helft Amerikaanse troepen terug te trekken uit Afghanistan.  

Meest gelezen