Videospeler inladen...

Acteur Bryan "Walter White" Cranston over werken met Belgische regisseur Ivo van Hove: "Hij is briljant"

Acteur Bryan Cranston, bekend als Walter White uit de serie "Breaking bad", werkt samen met de Belgische regisseur Ivo van Hove aan een theaterstuk op Broadway, in New York. Onze Amerikacorrespondent Björn Soenens kon de acteur exclusief interviewen.

We ontmoeten Bryan Cranston in New York, waar hij nog tot april te zien is in het Belasco Theatre. Met zijn opgewekte stemming en zijn innemendheid tijdens het interview lijkt hij in niets op Walter White, het hoofdpersonage uit de bekroonde serie "Breaking bad". Het blijft de rol waar Cranston nog lang mee geassocieerd zal worden, al wordt de woede die hij als nieuwsanker Howard Beale nu tentoonspreidt in het theater bejubeld door de critici. 

"Ik probeer zelf zo gezond en wijs mogelijk te leven, zodat ik op de scène waanzinnige rollen aankan", verklaart Cranston. "Het zijn personages die ik graag speel, maar ik zou niet op Walter White of Howard Beale willen lijken. Eigenlijk wil ik bijna geen enkel personage zijn dat ik speel." 

Het is die waanzin die nog tot april op Broadway te zien is in "Network", een voorstelling gebaseerd op de gelijknamige film van Sidney Lumet. Ivo van Hove werkt voor deze theateradaptatie opnieuw samen met Bryan Cranston, en dat is een plezier voor beiden, zo blijkt. "We denken op eenzelfde manier over theater", vertelt Bryan Cranston. " Ik vind hem een briljant regisseur. Hij heeft een observerende stijl, en Ivo van Hove laat ons als acteurs ook toe om een en ander uit te proberen." 

Ik vind Ivo van Hove een briljant regisseur

Bryan Cranston, acteur

"Sommige regisseurs "bevriezen" het stuk na de première, dan mag er absoluut niets meer veranderen. Als acteur ben je dan vooral bezig met het herhalen van hetzelfde. Ivo gelooft daar niet in, en ik ook niet", legt Cranston zijn bewondering voor van Hove uit.

"Elke avond is anders, omdat ik als mens én als acteur ook elke avond anders ben; we moeten het onbekende omarmen. Als je blijft doen wat je al kent, dan zal je nooit iets ontdekken dat je nog niet eerder wist. Daarom komen mensen naar het theater, omdat er altijd weer iets anders kan gebeuren. Dat is het verschil tussen film en theater." 

Bekijk hieronder het volledige interview met Bryan Cranston, waar hij het ook nog heeft over fake news en president Trump: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen