Foto: Twitter/7 News Sydney. De woontoren in kwestie is die rechts op de foto.

Woontoren in Sydney ontruimd na "krakende geluiden"

In de Australische stad Sydney is een meer dan 30 verdiepingen tellende woontoren ontruimd nadat in het gebouw "krakende geluiden" waren gehoord. Honderden mensen hebben uit voorzorg het appartementsgebouw en omliggende huizen moeten verlaten. 

De Opal Tower omvat bijna 400 appartementen, handelsruimten, een crèche en een gemeenschapscentrum. De toren is pas enkele maanden geleden, in augustus, opengegaan. Hij heeft 165 miljoen Australische dollar (ongeveer 102 miljoen euro) gekost.

Ingenieurs onderzoeken nu de structurele integriteit van de woontoren om te zien of er gevaar is voor instorting. Volgens de brandweer is intussen een barst opgemerkt.

Rond het gebouw is een veiligheidszone ingesteld. Ook het treinstation in de buurt is dicht. Water, gas en elektriciteit werden afgesloten. 

Meest gelezen