Videospeler inladen...

De Warmste Week brengt recordbedrag van 17.286.122 euro op

De Warmste Week heeft dit jaar 17.286.122 euro opgebracht, een record. Dat is bekendgemaakt tijdens de slotshow in Wachtebeke. Het geld is ingezameld via 12.495 acties en gaat naar 1.986 goede doelen.

17.286.122 euro: zoveel heeft De Warmste Week editie 2018 opgebracht. Dat is even voor 18 uur vanavond bekendgemaakt aan het einde van een slotshow in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke die rechtstreeks was te volgen via (bijna) alle radionetten van de VRT en ook via Eén. 

Daarmee heeft de benefietactie alweer een record beet. Vorig jaar lag de opbrengst voor het eerst hoger dan 10 miljoen euro, dit jaar zijn daar nog verschillende miljoenen euro's bij gekomen. Het geld is ingezameld via 12.495 acties en gaat naar 1.986 goede doelen. Ook dat is een record.

Videospeler inladen...

Warmathons

Ook de zogenoemde Warmathons zijn dit jaar goed voor een record. Alles samen namen 48.852 mensen deel aan de loopevenementen in Genk, Leuven, Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge. Zij liepen 676.608 euro bijeen voor een zelfgekozen goed doel. Vorig jaar was dat nog 492.670 euro.

Het is de tweede keer dat Puyenbroeck het hoofdkwartier van De Warmste Week was. Afgelopen week brachten 82.000 mensen het provinciaal domein een bezoekje uit sympathie, om geld af te geven of om presentatoren Michèle Cuvelier, Eva De Roo en Otto-Jan Ham een hart onder de riem te steken.

Cuvelier, Ham en De Roo bij de bekendmaking van het eindbedrag.
© VRT - Thomas Geuens

The Flame

In de loop van de week hebben The Kooks, Bazart, Hooverphonic, Years & Years, Christine and the Queens en Jungle een optreden gegeven in The Flame. Zij zamelden daarmee elk 20.000 euro in voor een zelfgekozen goed doel. Samen met 2 avonden Party For Life hebben de concerten 160.000 euro in het laatje gebracht.

Alles samen zijn 16.393 verzoeknummers ingediend. De meest aangevraagde platen waren:

 1. "Shotgun" van George Ezra
 2. "Leef" van André Hazes Jr.
 3. "Spiegel" van Tourist LeMC ft. Raymond van het Groenewoud
 4. "Africa" van Toto
 5. "Leave a light on" van Tom Walker

"Sprakeloos"

"17 miljoen euro! Daar ben ik sprakeloos door", zegt De Roo in "Het Journaal". "Ik kijk de hele tijd naar het bord om te zien of het wel echt is. Elk jaar wordt een thema bespreekbaar gemaakt. Dit jaar was dat zelfdoding. Het was de eerste keer dat mensen daar zo openlijk over praatten, over hun gevoelens en over de gevolgen."

"Dit is een erkenning voor alle mensen die zich hebben ingezet", zegt Ham op zijn beurt. "De vzw's en goede doelen gaan veel met dit geld kunnen doen. Voor sommige mensen is De Warmste Week ook deel van een verwerkingsproces. Sommige verhalen zijn intens en droevig en mensen hebben de behoefte om dat ergens neer te leggen."

Ook volgend jaar organiseert de VRT De Warmste Week, dan al voor de 7e keer. Die zal plaatsvinden van 18 tot en met 24 december 2019.

Videospeler inladen...

De Warmste Week in cijfers:

 • 17.286.122 euro totale opbrengst
 • 1.986 goede doelen
 • 12.495 acties
 • 48.852 deelnemers aan de Warmathons
 • 153.000 euro opbrengst Warmste Inpakpapier
 • 325.080 opbrengst Ketnet Koekenbak
 • 82.000 bezoekers aan Puyenbroeck in Wachtebeke
 • 16.393 aangevraagde platen
Cuvelier, Ham en De Roo vallen elkaar in de armen na de bekendmaking van het eindbedrag.
© VRT - Thomas Geuens

herbeleef hier de warmste momenten van De Warmste Week

Videospeler inladen...

Meest gelezen