Jonas Roosens

In 2018 vier kindjes in Antwerpse vondelingenschuif gelegd

Vier kindjes vonden de vrijwilligers van de vzw Moeders voor Moeders afgelopen jaar in de vondelingenschuif in Borgerhout. Het zijn twee jongens en twee meisjes, en ze verkeren allemaal in goede gezondheid. 

Lou, Jef, Lore en Marianne, dat zijn de vier kindjes die afgelopen jaar door hun biologische ouders naar de vondelingenschuif in Antwerpen zijn gebracht. Het zijn niet hun officiële namen, maar tijdelijke namen die ze kregen van de vrijwilligers van Moeders voor Moeders. Alle vier de kindjes hebben intussen een plaats gevonden in een gezin, maar Moeders voor Moeders wil - om de privacy van de kinderen te respecteren - niet zeggen of het om adoptiegezinnen of de biologische ouders gaat. 

"De biologische ouders kunnen, ook wanneer ze het kindje hebben afgestaan, nog altijd contact met ons opnemen, bijvoorbeeld als ze zich bedenken. Als we na een paar weken niets hebben gehoord van de biologische ouders, dan wordt er een adoptieprocedure opgestart", zegt Katrien Beyer, de coördinator van de vondelingenschuif bij Moeders voor Moeders. 

De vier kindjes verkeerden in goede gezondheid, toen ze werden gevonden in het vondelingenluik. "Gelukkig maar", zegt Beyer. "Sinds onze opstart in 2000, werden 17 kindjes te vondeling gelegd bij ons. Ze stelden het allemaal goed. Dat is een goede zaak, anders had ons verhaal er heel anders uitgezien."

Meest gelezen