Videospeler inladen...

Kevin Spacey kruipt in de huid van Frank Underwood in bizarre video: "Jullie willen me terug"

Kevin Spacey pakt uit met een bizarre video waarin hij in de huid kruipt van Frank Underwood, zijn personage uit "House of cards". Daarin maakt de Amerikaanse acteur onder meer allusie op de beschuldigingen van seksueel wangedrag die verschillende mensen tegen hem uitten. Net vandaag meldt The Boston Globe dat hij zich begin volgend jaar voor de rechter moet verantwoorden.

"Let me be Frank" ("Laat me Frank/eerlijk zijn"): onder die dubbelzinnige noemer heeft Kevin Spacey vandaag een opmerkelijke video op YouTube geplaatst (zie video bovenaan) waarin hij gehuld in een keukenschort de kijkers rechtstreeks aanspreekt. Dat doet hij in de stijl van Frank Underwood, het personage dat hij vertolkte in "House of cards" op Netflix tot de streamingdienst hem aan de deur zette nadat verschillende mannen hem van seksueel wangedrag hadden beschuldigd.

"Ik weet wat jullie willen", zegt Spacey, die voortdurend op zowel zijn wedervaren van zijn personage in "House of cards" als op de gebeurtenissen in de realiteit lijkt te alluderen. "Natuurlijk hebben ze geprobeerd ons te scheiden, maar wat wij hebben is te sterk, te krachtig. We hebben immers alles gedeeld. Ik vertelde jullie mijn diepste, donkerste geheimen. Ik toonde jullie precies waartoe mensen in staat zijn.  Ik choqueerde jullie met mijn eerlijkheid, maar ik heb jullie vooral uitgedaagd en aan het denken gezet. Jullie vertrouwden me, hoewel jullie wisten dat jullie dat beter niet deden."

"Dit is niet voorbij, wat men ook mag zeggen. Trouwens, ik weet wat jullie willen. Jullie willen me terug. Natuurlijk geloofden sommigen alles en wachtten ze met ingehouden adem tot ik alles zou opbiechten. Ze wilden niks liever dan me te horen verklaren dat alles wat is gezegd waar is en dat ik mijn verdiende loon heb gekregen. Zou het niet makkelijk zijn als het allemaal zo simpel was? Alleen weten jullie en ik dat het nooit zo simpel is, in de politiek noch in het leven."

Jullie zouden nooit het ergste geloven zonder bewijzen, toch?

"Jullie zouden nooit het ergste geloven zonder bewijzen, toch? Jullie zouden nooit een overhaast oordeel vellen zonder feiten, toch? Hebben jullie dat gedaan? Nee, jullie niet. Jullie zijn slimmer dan dat."

"Ondanks alle animositeit, de krantenkoppen, de afzettingsprocedure zonder een proces, ondanks alles, ondanks mijn eigen dood zelfs, voel ik me verrassend goed", besluit hij in een laatste dubbelzinnige verwijzing naar Underwood en de realiteit. "Elke dag groeit mijn vertrouwen dat jullie binnenkort de volledige waardheid zullen kennen. Wacht even, nu ik eraan denk: jullie hebben me nooit echt zien sterven, toch? Conclusies kunnen zo misleidend zijn. Missen jullie me?"

Net vandaag pakt The Boston Globe uit met het nieuws dat Spacey op 7 januari voor de rechtbank in Nantucket in de staat Massachusetts moet verschijnen op beschuldiging van seksuele aanranding van een tienerjongen in een bar in juli 2016.

Bekijk hieronder de video van Spacey/Underwood: "LET ME BE FRANK":

Videospeler inladen...

Meest gelezen