Namen van slachtoffers aanslag Maalbeek krijgen plek in metrostation

De namen van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart 2016 krijgen een plaats in het metrostation Maalbeek. Dat bevestigt de MIVB. De nieuwe herdenkingsplek zou klaar moeten zijn tegen de herdenking op 22 maart 2019.

Het initiatief komt van Life4Brussels, dat is een organisatie voor hulp aan slachtoffers van de aanslagen. De openbaarvervoermaatschappij MIVB werkt in nauw overleg met de nabestaanden van de slachtoffers. De families die al zijn gecontacteerd, hebben allemaal hun fiat gegeven.

Bij de aanslag in metrostation Maalbeek kwamen 16 mensen om het leven. Hun namen krijgen dus een plek in het metrostation. Hoe dat zal gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk maar waarschijnlijk via een gedenkplaat. In het station Maalbeek is er al een paneel met boodschappen van steun van reizigers en er zijn ook al twee fresco's van de kunstenaar Benoît Van Innis. 

Meest gelezen