Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Voorlopig geen rekeningnummer 12-12 voor tsunami Indonesië

Consortium 12-12 activeert voorlopig geen rekeningnummer voor de tsunami in Indonesië. Dat liet de hulporganisatie vanochtend weten. Het rekeningnummer voor de ramp in Sulawesi blijft wel actief. 

“De Indonesische overheid is goed georganiseerd. Ze kunnen de ramp voorlopig zelf de baas”, zegt Axel Vande veegaete, directeur van Consortium 12-12 aan VRT NWS. "We roepen nog steeds op om te storten op het rekeningnummer voor de humanitaire ramp in Sulawesi. Zo kunnen we ook de huidige ramp ondersteunen."

Het blijft verschrikkelijk. We proberen lokale instanties voldoende te ondersteunen om met de situatie om te gaan

Axel Vande veegaete

De impact van de ramp lijkt voorlopig minder groot dan de vorige in oktober. Maar Anak Krakatau, de vulkaan die de ramp veroorzaakte, blijft uitbarsten. Daardoor is een nieuwe tsunami niet uitgesloten. "Het blijft verschrikkelijk. We proberen lokale instanties voldoende te ondersteunen om met de situatie om te gaan", besluit Vande veegaete.

De ramp kostte inmiddels al aan 281 mensen het leven. Er zijn ook nog tientallen vermisten en meer dan 1.000 gewonden. 

Meest gelezen