Nicolas Maeterlinck

Onelegante exit van Christophe Peeters blijft de Gentse liberalen verdelen

De manier waarop Christophe Peeters als schepen aan de kant is geschoven door zijn eigen partij blijft de Gentse liberalen verdelen. In een mail aan partijvoorzitter Gwendolyn Rutten en kandidaat-burgemeester Mathias De Clercq eisen een aantal oud-schepenen of OCMW-voorzitters dat Peeters alsnog een schepenmandaat krijgt. Dat bericht "Het Laatste Nieuws".

"De rechtvaardigheid is hier compleet met de voeten getreden", zegt voormalig OCMW-voorzitter Erwin Devriendt aan VRT NWS. "Men heeft daar op een onwaarschijnlijk meedogenloze manier iets gedaan dat niet aanvaardbaar is, noch voor een democratische partij als de onze, noch in de constellatie van de Gentse politiek."

Dit is een onaanvaardbare strategische blunder die niets met politiek te maken heeft, maar alles met eigenbelang

Erwin Devriendt, oud-OCMW-voorzitter in Gent

Devriendt schuwt de scherpe taal niet en heeft het over een "geheime en laffe manier om iets te organiseren". "Dit is een onaanvaardbare strategische blunder die niets met politiek te maken heeft, maar alles met eigenbelang." Hij heeft het over "een coup" en geeft aan dat kandidaat-burgemeester Mathias De Clercq erachter zit."Sami (Souguir, nvdr.) heeft eieren voor zijn geld gekozen."

De misnoegde oud-schepenen willen dat de beslissing om Souguir tot schepen te benoemen in plaats van Christophe Peeters wordt teruggedraaid. Peeters haalde op 14 oktober trouwens meer voorkeurstemmen dan Souguir. "Wij willen dat deze schandvlek wordt weggewerkt, zo snel mogelijk", zegt Devriendt.

Wij willen dat deze schandvlek wordt weggewerkt, zo snel mogelijk

Erwin Devriendt, oud-OCMW-voorzitter in Gent

Veel tijd is er trouwens niet, want overmorgen wordt de voordrachtsakte ingediend en zijn de aangeduide schepen zo goed als benoemd. De klagers willen dat de statutaire commissie van Open VLD zich over de zaak buigt en dreigen desnoods ook, met juridische stappen.

Meest gelezen