Peruviaanse havens gesloten door hoge golven

De autoriteiten in Peru hebben 33 havens gesloten als gevolg van de abnormaal hoge golven. Het fenomeen heeft echter niets te maken met de tsunami die Indonesië heeft getroffen, zo beklemtoont de regering zondag.

"Drieëndertig havens aan de noordelijke kuststrook zijn uit voorzorg gesloten", zo tweette het centrum van de nationale reddingsdiensten. De hulpdiensten evacueerden strandgasten en toeristen uit de zones waar alarm is geslagen, voornamelijk in de regio's van Piura en Tumbes.

Sinds zaterdag overspoelen de hoge golven kleine vissersbaaitjes en toeristische trekpleisters als Mancora, waar het water binnendrong in de hotels. Er vielen geen slachtoffers.

De Peruviaanse marine had vorige week al gewaarschuwd voor een abnormale branding, die het gevolg zou zijn van een hevige storm in de Stille Oceaan. Met de tsunami die Indonesië trof, heeft het fenomeen niets te maken, aldus de marine.

Meest gelezen