Videospeler inladen...

Record van het aantal elektronische betalingen is verbroken

Het record van het aantal elektronische records is vanmiddag, omstreeks 11.47 uur, doorbroken. Er werden meer dan 19.000 elektronische betaalverrichtingen geregistreerd in ons land. Zaterdag sneuvelde al het dagrecord en ook voor het hele weekend is er nog nooit zoveel elektronisch betaald.

Worldline, het bedrijf dat het elektronisch betaalverkeer in ons land  organiseert, registeerde  vandaag, exact om 11.47 u , meer dan 19.000 elektronische betaalverrichtingen, zowel in de fysieke winkels als online.  Vorig jaar werd de piek in het elektronisch betaalverkeer al bereikt op zaterdag 23 december met  17.913 betalingen per minuut. Toen was dat ook net voor de middag, om 11.26 uur. 

Ook het dag- en weekendrecord zijn gesneuveld.  Afgelopen zaterdag overschreden we de kaap van 10 miljoen betalingen,  heel exact 10.061.396.  Dat zijn er 9 procent meer dan het vorige record van ruim 9,2 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Met 15,7 miljoen ( 15.728.112) elektronische betalingen in het hele weekend voor Kerstmis sneuvelt ook het weekendrecord. Een verklaring is dat veel winkels gisteren open waren en dat veel mensen daarvan gebruik hebben gemaakt om hun kerstinkopen te doen. 

We halen ook almaar vaker de kaart of smartphone boven om kleine bedragen tot 5 euro te betalen.  "Dat gebeurt vooral bij de bakker, op café of in de krantenwinkel", zegt  Eric Spaepens van Worldline. "In de kleinhandel is het aantal betalingen voor kleine bedragen, onder de vijf euro met maar liefst 42 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar". Dat elektronische betaalrecords sneuvelen, is daar het logisch gevolg van.

bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen