Sportjournalist legt WK-trofee van Red Lions onder zijn kerstboom

Sportcommentator Floris Geerts bekende vanmorgen in "Start je dag" bij Radio 2 Antwerpen dat de beker van het WK hockey dit weekend onder zijn kerstboom lag. Hoe kwam dat?

"Dat was een gelukkig toeval," zegt Floris Geerts. "Ik geef al jaren commentaar bij de hockeywedstrijden voor betaalzender Play Sports. Zo was ik er heel de tijd bij op het WK in India. Afgelopen vrijdag kwam wereldkampioen Arthur Van Doren langs in onze tv-studio met de beker. Na ons gesprek moest Van Doren echter meteen het vliegtuig op voor een welverdiende vakantie. En tja, daar stond die beker dan."

Kapotte trofee

De vaste sportstem van Radio 2 Antwerpen aarzelde niet en nam de trofee mee naar huis. "Zoals je op de foto kan zien heeft de enige echte wereldbeker een nacht bij mij in Berchem onder de boom gestaan tussen de kerststal en de pakjes." Het gaat wel degelijk om de trofee die onze hockeymannen in India in de lucht staken. Je kan zien dat de hockeystick bovenaan ook onder Floris' boom ontbreekt omdat die afgebroken was voor de huldiging in Brussel. "Gisteren heb ik de wereldbeker van onze Red Lions braaf afgeleverd aan de Belgische Hockeybond zoals afgesproken", besluit Floris.

De WK-trofee mét en zonder hockeystick.

Beluister het gesprek met Floris Geerts in "Start je dag":

Meest gelezen