Verdachte dubbele moord in Kortrijk veroordeeld voor foltering van man

De man die verdacht wordt van de dubbele kotmoord in Kortrijk is veroordeeld voor de foltering van een man. Hij kreeg 12 maanden cel, waarvan drie effectief. Voor de kotmoord moet de man later nog voor de rechter verschijnen.

De 20-jarige Iraniër die verdacht wordt van de dubbele kotmoord, is nu veroordeeld voor een ander feit. De man had in augustus samen met twee broers en een neef, een andere man naar een kot gelokt. Hij had namelijk ontdekt dat de man een buitenechtelijke affaire had met de vrouw van één van zijn broers. In het kot vielen ze het slachtoffer aan met een mes. Ze knipten zijn haren af, sloegen hem, dwongen hem om zich uit te kleden, lieten hem pepers eten en alcohol drinken. De Iraniër is nu voor die feiten veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan drie effectief.   

De Iraniër wordt dus ook verdacht voor de dubbele kotmoord in Kortrijk begin oktober, enkele maanden nà de foltering. Een 18-jarige Afghaan en een 19-jarig Russisch meisje werden vermoord teruggevonden in het kot. Ze werden wellicht het slachtoffer van een passioneel drama. Het parket vermoedt dat de Iraniër verliefd was op het meisje. De Iraniër werd aangehouden op verdenking van de moord. Hij moet later nog voor de rechter verschijnen in de zaak.

Meest gelezen