AFP or licensors

Vijf nieuwe arrestaties in onderzoek naar moord op Scandinavische toeristes in Marokko

De Marokkaanse autoriteiten hebben vijf nieuwe arrestaties verricht in het onderzoek naar de moord op twee Scandinavische rugzaktoeristes in het zuiden van Marokko. Dat heeft het hoofd van de antiterreurautoriteiten verklaard.

De arrestaties gebeurden in verschillende steden in Marokko, zeggen de gerechtelijke autoriteiten. In totaal werden nu al 18 mensen opgepakt omdat ze mogelijk betrokken zijn bij de dubbele moord.  

De Deense Louisa Vesterager Jespersen (24) en de Noorse Maren Ueland (28) werden in de nacht van 16 op 17 december vermoord in het zuiden van het land. Hun lichamen werden aangetroffen op tien kilometer van Imlil, een klein dorpje in de Hoge Atlas, aan de voet van de berg Toubkal. 

De twee werden brutaal vermoord. In een video die na de moord verspreid werd op de sociale media, waren vier mannen te zien die trouw zwoeren aan Abu Bakr al-Baghdadi, leider van IS. De moord wordt dan ook beschouwd als een terreurdaad. 

Meest gelezen