Videospeler inladen...

Ook Vlaamse regering toont zich gul voor De Warmste Week: 50.000 euro voor drie goede doelen 

Ook de Vlaamse regering doet een duit in het zakje voor De Warmste Week. Vanmiddag kwam minister-president Geert Bourgeois (N-VA) zelf drie cheques overhandigen. 150.000 euro wordt gelijk verdeeld over drie goede doelen. De Mucovereniging en de ALS-liga zullen het geld gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek naar mucoviscidose en de zenuw-spierziekte ALS. Ook de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen krijgt 50.000 euro. “Alle dank voor de mensen die zich inzetten, die zorgen voor die warmte in Vlaanderen”, zegt minister-president Bourgeois. Hij vraagt nog de plaat "Adem" van Yevgueni aan, symbolisch voor muco-patiënten die kampen met een sterke beperking van hun longcapaciteit. 

Meest gelezen