Videospeler inladen...

8-jarig jongetje uit Guatemala sterft in gevangenschap in VS

Een jongen van acht van Guatemala is gestorven terwijl hij vastgehouden werd in de Verenigde Staten, vlakbij de grens met Mexico. Dat zegt het Amerikaanse Agentschap voor Douane en Grensbewaking. Amper twee weken geleden stierf er nog een zevenjarig meisje uit Guatemala enkele uren nadat ze opgepakt was door de Amerikaanse grenswacht.

De jongen van acht uit Guatemala stierf op Kerstmis, kort na middernacht. Gisteren was hij nog naar het ziekenhuis gebracht omdat hij ziek was. Enkele uren nadat hij behandeld was, mocht hij het ziekenhuis verlaten. Maar zijn toestand ging achteruit en 's avonds werd hij opnieuw naar het ziekenhuis gevoerd, waar hij enkele uren later overleed. 

Volgens het Agentschap voor Douane en Grensbewaking is de doodsoorzaak nog niet bekend. Er komt een onderzoek en de regering van Guatemala is op de hoogte gesteld.

Nog geen twee weken geleden was er al een gelijkaardig geval. Een meisje van zeven uit Guatemala stierf aan de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico, nadat ze opgepakt was door de Amerikaanse grenspolitie. Volgens de grenswacht had het meisje al dagenlang niets gegeten of gedronken. Het meisje maakte deel uit van een groep van 163 migranten. 

De spanning loopt al weken op aan de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten omdat duizenden migranten de grens over willen naar de VS.  

Meest gelezen