AFP or licensors

Doden bij aanslag op ministerie in Libische hoofdstad Tripoli

In de Libische hoofdstad Tripoli hebben zelfmoordterroristen een aanslag gepleegd op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Er vielen zeker drie doden en enkele gewonden.

De terroristen openden het vuur en twee van hen bliezen daarna zichzelf op binnen in het gebouw waar het ministerie van Buitenlandse Zaken gevestigd is. Drie mensen, allen werknemers, zijn bij de aanslag gedood. Er vielen ook een aantal gewonden. De minister van Buitenlandse Zaken was niet aanwezig op het moment van de aanslag.

De aanslag is nog niet opgeëist, maar volgens een bron bij de veiligheidsdiensten zou terreurgroep IS verantwoordelijk zijn. 

Sinds de dood van dictator Moe'ammar al-Khaddafi in 2011 is Libië ondergedompeld in chaos en straffeloosheid. Er zijn minstens twee rivaliserende regeringen: een in de hoofdstad Tripoli, die erkend wordt door de VN, en een in Tobruk, in het oosten van het land. Daarnaast is er nog een kluwen van gewapende groepen die met elkaar strijden om de macht.  

Meest gelezen