Videospeler inladen...

Lawinegevaar in Oostenrijk, 33-jarige snowboardster sterft

In verschillende skigebieden in Oostenrijk wordt er gewaarschuwd voor lawinegevaar. Een 33-jarige snowboardster kwam gisteren om het leven door een lawine in het Oostenrijkse skigebied Obergurgl. In Frankrijk heeft een 12-jarige jongen meer geluk gehad, hij kon levend vanonder een lawine gehaald worden. 

Door de regen en felle wind van de afgelopen dagen is er in verschillende skigebieden in Oostenrijk lawinegevaar. Gisteren kwam in het skigebied Obergurgl een 33-jarige vrouw om het leven toen ze buiten de piste aan het snowboarden was met haar broer. De vrouw werd bedolven door de lawine, haar broer kon maar nipt ontkomen. Vermoed wordt dat de slachtoffers zelf de lawine veroorzaakten. 

"Het risico op lawines is zeer groot", zegt Rudi Mair, het hoofd van de dienst die het lawinegevaar analyseert. "Ook drie andere wintersporters kwamen de afgelopen dagen op verschillende plaatsen in Tirol onder de sneeuw terecht." 

Een 12-jarige jongen in Frankrijk heeft meer geluk

In de Franse Alpen kwam ook een 12-jarige jongen onder een lawine terecht. Maar hij had meer geluk, hij kon levend vanonder de lawine gehaald worden. Volgens de hulpdiensten is dat een klein mirakel, want hij was 40 minuten bedolven onder de sneeuw. "De overlevingskansen na 15 minuten onder de sneeuw zijn miniem. Hij heeft veel geluk gehad dat een hond de exacte plaats kon tonen waar hij onder de sneeuw lag." Het kind houdt een gebroken been over. 

Meest gelezen