Videospeler inladen...

Dodental na tsunami in Indonesië loopt op tot 429

Bij de tsunami in Indonesië zijn al zeker 429 mensen om het leven gekomen. Bijna 1.500 anderen zijn gewond en nog 154 mensen zijn vermist, zo blijkt uit officiële bronnen. In een vorige balans was sprake van 373 doden.

De tsunami sloeg zaterdag plots toe aan de kusten van de eilanden Java en Sumatra. De vloedgolf zou veroorzaakt zijn door onderzeese aardverschuivingen, veroorzaakt door uitbarstingen van de vulkaan Anak Krakatau, zo'n 50 kilometer van de kust.

16.000 mensen verloren hun huis of trokken weg. Zondag spuwde de vulkaan opnieuw as en rook. Sommige bewoners vrezen een nieuwe tsunami. 

Op onderstaande beelden is te zien dat nu pas de omvang van de schade duidelijk begint te worden.

Videospeler inladen...

Meest gelezen