Archieffoto: de Baai van Napels.

Kerstdiner bekomt voortvluchtige camorrabaas slecht

Een clanbaas van de camorra, de beruchte Napolitaanse maffia-organisatie, is gisteravond opgepakt terwijl hij aan tafel zat voor het kerstdiner. De politie was sinds begin deze maand op zoek naar de man. 

De 34-jarige Giovanni Gentile is de zoon van een maffialeider en zelf baas van de clan van Agerola, een stadje met uitzicht op de beroemde Amalfikust, dat deel uitmaakt van de agglomeratie van Napels. 

De politie was al bijna 20 dagen naar de man op zoek, sinds hij wist te ontsnappen aan een actie waarbij 13 andere maffialeden wel werden opgepakt. Op kerstavond was zijn rijk uit. Een 20-tal agenten viel binnen in het appartement in Agerola waar Gentile kerstavond vierde. 

De politie pakte ook nog een ander maffialid op dat tijdens de eerdere actie was weten te ontkomen. Ze is nu nog op zoek naar twee overige voortvluchtigen. 

Meest gelezen