Videospeler inladen...

Trump: "Geloof jij in de Kerstman? Op 7 jaar is dat op het randje, niet?"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich op kerstavond allicht de woede van de Kerstman op de hals gehaald. De president en zijn vrouw Melania beantwoordden traditioneel vragen van kinderen die het traject van de Kerstman volgen. Trump vroeg aan een klein jongetje of hij nog geloofde in Santa en opperde toen dat je dat op zeven jaar niet meer doet.

We weten allemaal dat de Kerstman bestaat, maar om de een of andere reden bracht president Trump twijfel over die zaak toen hij gisteravond met een 7-jarig jongetje telefoneerde.

Trump en zijn vrouw Melania namen zoals de traditie het betaamt op kerstavond telefoontjes aan van kinderen in het Witte Huis. NORAD, de militaire organisatie die waakt over het luchtruim in de VS en Canada, monitort traditiegetrouw het traject dat de Kerstman met zijn door rendieren voortgetrokken arrenslee aflegt op kerstnacht. Het traject is te volgen op een speciale website, maar kinderen kunnen ook bellen naar een callcenter. Het is een gewoonte dat ook de president en de first lady vanuit het Witte Huis daarbij helpen.

Een van de vaste pool-reporters van het Witte Huis, Kevin Diaz, kon een aantal van de gesprekken met Trump en kinderen volgen. Eentje daarvan, met de 7-jarige Coleman, verliep als volgt.

Trump: "Hallo, ben jij Coleman? Vrolijk Kerstfeest. Hoe gaat het met je? Hoe oud ben je? ... Doe je het goed op school? Geloof jij nog altijd in de Kerstman?" Om dan vervolgens te zeggen: "Want op 7 jaar, is dat wel marginal, (op het randje, nvr), niet?"

Beelden van het gesprek circuleren intussen overal op sociale media.

Wat Coleman geantwoord heeft, is niet meteen duidelijk. Evenmin is duidelijk waarom Trump nu die specifieke vraag gesteld heeft. Want natuurlijk, het bestaan van de Kerstman staat buiten kijf.

Videospeler inladen...

Meest gelezen