Vlucht Brussels Airlines krijgt twee keer af te rekenen met uitgevallen motor

Een vlucht van Brussels Airlines tussen Kinshasa en Brussel eerder deze maand heeft af te rekenen gekregen met pech aan de beide motoren. Dat bevestigt de luchtvaartmaatschappij. Het vliegtuig kon normaal landen, de veiligheid van de inzittenden kwam niet in het gedrang. Het toestel staat nu al twee weken aan de grond voor onderzoek. 

De airbus A330-200 was op 10 december 's avonds vertrokken van de Congolese hoofdstad richting Brussel toen tijdens de vlucht een van de twee motoren plots uitviel. De piloten kregen de motor wel weer in gang. Maar later tijdens de vlucht - naar de landing toe - had ook de tweede motor pech, onafhankelijk van het probleem met de andere motor eerder.

Uiteindelijk kon het toestel veilig en normaal landen op de luchthaven van Zaventem. De veiligheid van crew en passagiers is ook niet in het gedrang gekomen, luidt het. Een vliegtuig kan in principe vliegen op 1 motor. Hoe dan ook is het uitzonderlijk dat tijdens een vlucht beide motoren af te rekenen krijgen met pech.

Brussels Airlines neemt het incident naar eigen zeggen dan ook ernstig. Sinds de landing op 11 december staat het toestel aan de grond. Er wordt nu samen met Airbus en de constructeur van de motoren onderzoek gevoerd naar wat er precies gebeurd is.

Op dit moment is de precieze oorzaak van de motorpech nog niet bekend, klinkt het. Wel verwacht de luchtvaartmaatschappij dat het bewuste toestel binnenkort opnieuw in gebruik zal kunnen worden genomen.

Meest gelezen