Man opgepakt na dubbele aanrijding met vluchtmisdrijf in Antwerpen

In de Antwerpse binnenstad is vanmiddag een 42-jarige man opgepakt nadat hij even voordien twee voetgangers had aangereden en vluchtmisdrijf had gepleegd. Dat zegt de lokale politie. De slachtoffers, een 39-jarige man en een 47-jarige vrouw, raakten zwaargewond.

In Antwerpen werden vanmiddag twee voetgangers aangereden door een auto. Volgens getuigen haalde de bestuurder met zijn wagen eerst een tram in op de Sint-Katelijnevest, om vervolgens aan hoge snelheid naar rechts te willen afdraaien. Bij het nemen van die bocht maaide hij een man van het voetpad. Het slachtoffer raakte ernstig gewond aan het been. "De vriendin van het slachtoffer wilde vervolgens verhaal halen bij de bestuurder en ging daarbij voor het voertuig staan, maar de bestuur reed door", zegt Willem Migom van de Antwerpse lokale politie. "De vrouw raakte daarbij eveneens zwaargewond."

Op basis van getuigenissen en camerabeelden ging de politie meteen op zoek naar de wagen, die werd aangetroffen in de Korte Winkelstraat wat verderop. "Een ploeg van het snelleresponsteam stelde zich verdoken in burger op tot de bestuurder terugkeerde naar zijn voertuig", stelt Migom. "Hij is meegenomen voor verhoor."

De 42-jarige man kon geen rijbewijs voorleggen en ook de papieren van zijn wagen waren niet in orde. Hij legde wel een negatieve ademtest af. De man werd ter beschikking gesteld van het parket, hij wordt allicht voorgeleid voor poging doodslag.