Na Trumps telefoontje: geloof in de Kerstman blijft overeind

Het 7-jarige meisje dat gisteren even wereldnieuws werd na het beruchte "kerstmangesprek" met president Donald Trump, is haar geloof in de Kerstman niet kwijt. Trump vroeg haar of ze nog in de Kerstman geloofde, en voegde eraan toe dat dat "op 7 jaar wat op het randje was". Het meisje had de betekenis niet echt door, zij was vooral onder de indruk dat ze de president aan de lijn had. En Santa bestaat echt, is de uiteindelijke conclusie.

Op Kerstavond kunnen Amerikaanse kinderen naar de zogenoemde Santa Tracker bellen, een initiatief van NORAD, de militaire dienst die over het Noord-Amerikaanse luchtruim waakt. De dienst volgt het traject van de Kerstman rond de wereld op radarschermen. Het is een traditie dat de president en de first lady helpen om telefoontjes te beantwoorden.

Een van de bellers was een 7-jarige aan wie president Donald Trump vroeg of ze nog in de Kerstman geloofde. "Op 7 jaar is dat een beetje op het randje, niet?", was zijn opmerking. Amerikaanse media hebben nu het kind in kwestie opgezocht. Het is geen jongetje, zoals eerst werd bericht, maar een meisje, Collman Lloyd uit Lexington, in de staat South Carolina. Het telefoongesprekje blijkt haar niet uit haar lood te hebben geslagen.

President Trump op speaker

Aan de krant Post and Courier vertelt ze hoe ze op Kerstavond met haar familie thuis zat en zich afvroeg waar de Kerstman was. En dus telefoneerde ze naar de Santa Tracker. Ze moest zes minuten aan de lijn wachten ("De Kerstman heeft het druk op Kerstavond", zei Collman). Ze verwachtte misschien een opgenomen boodschap te horen, maar toen was daar die stem en stond president Trump op speaker in de keuken van het gezin.

  • Trump: Wat ga je doen met Kerstmis?
  • Collman: Ik denk dat we koekjes gaan klaarzetten voor de Kerstman en wat tijd met onze vrienden doorbrengen. Dat zal het zowat zijn.
  • Trump: Amuseer je maar.
  • Collman: Ja, meneer.
  • Trump: Geloof je nog in de Kerstman?
  • Collman: Ja, meneer.
  • Trump: Want op 7 jaar, is dat een beetje op het randje, niet?
  • Collman: Ja, meneer.

"Ik moest gewoon denken wat de waarheid was"

Collman had niet door wat die laatste uitspraak van Trump precies betekende, en al helemaal niet dat er zo'n commotie over zou ontstaan. Ze was vooral onder de indruk dat ze met de president gepraat had. "Ik dacht, wow, ik was in shock. Het was niet echt zenuwslopend, ik moest gewoon denken wat de waarheid was", zegt ze in de krant.

De ouders van Collman reageerden op de nieuwswebsite Buzzfeed. Ze hebben geen problemen met de manier waarop Trump met hun dochter sprak en vinden dat zijn opmerking onterecht gepolemiseerd werd. "Het is crazy dat dit zo'n groot ding werd. Het is Kerstmis", aldus vader Donald. "Ik zou graag de politiek buitensluiten uit Kerstmis. Het stoorde me niet, ik spreek met mijn kinderen alsof ze volwassen zijn."

Na het telefoontje zette het gezin koekjes en chocolademelk klaar voor de Kerstman, buiten op de stoep. De volgende morgen was alles weg en onder de kerstboom lag een pakje voor Collman: een nieuwe pop. "Santa bestaat echt", besloot het meisje.

Meest gelezen