Videospeler inladen...

Schade door aardbeving vlak bij de vulkaan Etna op Sicilië

Op het Italiaanse eiland Sicilië heeft zich afgelopen nacht een aardbeving voorgedaan vlak bij de vulkaan Etna. De aardbeving had een kracht van 4,8, volgens Italiaanse media zijn verschillende gebouwen ingestort en raakten enkele mensen lichtgewond.

De aardbeving deed zich afgelopen nacht rond 3.19 uur voor bij de gemeenten Viagrande en Trecastagni, op 1 kilometer diepte, vlak bij de vulkaan Etna. Volgens Italiaanse media was de paniek bij de bevolking groot. Verschillende gebouwen zijn beschadigd, enkele mensen raakten lichtgewond.

De Etna is met 3.330 meter de hoogste vulkaan in Europa en een van de meest actieve ter wereld. Maandag barstte de vulkaan opnieuw uit. Sindsdien registreerde het Italiaanse geofysische instituut INGV al tientallen aardschokken van uiteenlopende sterkte. De aardbeving van vannacht was een van de zwaardere.

De laatste grote uitbarsting van de Etna dateert van 1992. De vulkaan Stromboli, op het gelijknamige eiland op 170 kilometer van Sicilië, is ook actiever dan normaal. Het waarschuwingsniveau is verhoogd.

AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors

bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen