Shoppingcenter Gent Zuid even ontruimd door mazoutgeur: honderden mensen geëvacueerd

Het shoppingcentrum Gent Zuid in het centrum van Gent is vanavond even ontruimd geweest nadat er een mazoutgeur was waargenomen. Enkele honderden mensen werden geëvacueerd. Het shoppingcenter is ondertussen weer open. 

De hulpdiensten kregen rond 17 uur de melding binnen van een opmerkelijke geur in het winkelcentrum aan het Woodrow Wilsonplein. Eerst werd er gesproken over een "indringende gasgeur", maar het bleek om mazout te gaan. 

De brandweer kwam ter plaatse en vond vrij snel de oorzaak van de geurhinder: een lekkende leiding. Enkele honderden mensen werden geëvacueerd.

Rond 18.30 uur werd het gebouw weer vrijgegeven, al moet er wel wat worden verlucht. Het shoppingcentrum is tot 20 uur open.

Meest gelezen