Eén jaar geleden viel torenkraan op flatgebouw in Nieuwpoort

Precies 1 jaar geleden viel een reusachtige torenkraan om in Nieuwpoort. Tijdens een korte, maar hevige storm, viel de kraanarm om en raakte daarbij twee flatgebouwen op het plein van de Franslaan en de Meeuwenlaan.

Een vrouw van 73 kwam daarbij om het leven, vier andere bewoners raakten toen gewond. De schade aan één van de twee appartementsgebouwen was enorm. Je kan dat na één jaar trouwens nog altijd goed zien.

Na nieuwjaar heropbouw

"Het is een heel triestige verjaardag, de sporen van het ongeval zijn nog altijd goed te zien, maar er is beterschap in zicht", zegt burgemeester Geert Vanden Broucke van Nieuwpoort.  "Het is de bedoeling dat het openbaar domein hersteld wordt, er is daarvoor een raming gemaakt. En het is ook de bedoeling dat het appartementsgebouw hersteld wordt. Ze gaan na Nieuwjaar starten met de heropbouw. 2 verdiepingen moeten volledig opnieuw worden gebouwd."

Onderzoek in eindfase

Het parket van Veurne laat weten dat het onderzoek in een laatste fase zit. Het rapport van de deskundigen is klaar maar er moeten nog een aantal mensen worden verhoord. Tegen maart  zal het parket hierover communiceren.

Meest gelezen