Twee attracties vastgelopen in Plopsaland De Panne, bezoekers geëvacueerd

Pech voor een 50-tal bezoekers op tweede kerstdag in Plopsaland De Panne. Twee attracties liepen vast en de bezoekers moesten worden geëvacueerd.

Het ging om de achtbaan "Heidi the ride" en de indoorattractie 'Bos van Plop". "De stroom viel even uit bij de achtbaan waardoor het computersysteem geblokkeerd raakte", zegt parkmanager Wim Wauters. "In het Bos van Plop ging het om een mechanische breuk. Eén van de lagers van de transportband raakte stuk."

Evacuatie van attracties

"Eén gondel van "Heidi the ride" stond nog in het station. 14 mensen konden onmiddellijk worden geëvacueerd. De andere gondel stond op de lift. Daar zaten 12 mensen in. Dat duurde langer want de mensen moesten eerst worden vastgemaakt in een veiligheidsharnas voor ze de gondel konden verlaten. In het "Bos van plop" moesten een 20-tal mensen worden geëvacueerd."

Brute pech

"2 attracties die vastlopen op één dag, dat is gewoon een samenloop van omstandigheden, die dingen gebeuren nu eenmaal. We geven er de voorkeur aan om geen risico te nemen en die mensen veilig uit de attractie te kunnen halen. Niemand raakte gewond", zegt parkmanager Wim Wauters.

Vandaag kunnen de attracties opnieuw draaien. Ondanks de koude waren er 10.000 bezoekers in Plopsaland De Panne.

 

Meest gelezen