Burgemeester Beernem is het beu: "Ik plaats zelf een hek tegen inbrekers"

De burgemeester van Beernem heeft er jarenlang op aangedrongen, zonder resultaat. En nu gaat hij het gewoon zélf laten plaatsen... een hek, langs het jaagpad in deelgemeente Sint-Joris. Al drie jaar wil burgemeester Johan De Rycke daar een hek om inbrekers tegen te houden, maar de Vlaamse Waterweg wilde er niet van weten.

Nu komt dat hek er toch om de veiligheid te garanderen, zegt burgemeester van Beernem Johan De Rycke. "Wij zien al enkele jaren dat inbrekers het jaagpad gebruiken met hun auto om aan de achterkant van de bedrijven te geraken. Daar knippen ze dan de afsluiting door om de bedrijven te bestelen."

Bij de Vlaamse Waterweg leggen ze zich neer bij het hek. Ze zeggen daar dat het moeilijker zal worden voor de hulpdiensten om te passeren. Maar, zegt de burgemeester, aan die dode kanaalarm in Sint-Joris staan geen huizen. En de hulpdiensten krijgen een sleutel om het hek te kunnen openen bij een noodgeval.

Meest gelezen