Gedaan met kamperen voor Grimbergse scholen

In Grimbergen zullen ouders die hun kinderen willen inschrijven in een basisschool, daar vanaf volgend jaar niet meer voor moeten kamperen voor de schoolpoort. Vanaf maart komt er een digitaal inschrijvingssysteem.

De scholen in Grimbergen en het gemeentebestuur wilden dat al langer, maar nu heeft ook de Vlaamse overheid daar haar toestemming voor gegeven. "We zijn daar vorig jaar ook mee in het nieuws gekomen met de kamperen ouders. In de toekomst willen we die toestanden vermijden", vertelt toekomstig schepen voor Onderwijs Karlijn Van Bree (Vernieuwing). "Vanaf maart 2019 kunnen ouders hun kinderen digitaal inschrijven via de website van de gemeente." Het nieuwe systeem zal rekening houden met twee criteria om een school toe te wijzen: de keuze van de ouders en de plaats waar de kinderen wonen.

Meest gelezen