Video player inladen...

"Hoe zielig ook, het is nu nog te vroeg voor een nieuw baasje"

Het warme kerstgevoel gold de afgelopen week alvast niet voor Snoop, een hond  die ruim een week geleden zonder pardon achtergelaten werd door zijn baasje naast een weg in Stoke-on-Trent, in het Engelse graafschap Staffordshire. De beelden van de verwarde hond, die niet begreep waarom de deuren van de auto van zijn baasje gesloten bleven toen die wegreed, gingen de afgelopen dagen viraal. Maar honderden Britten toonden intussen hun goed hart en hopen de hond, die momenteel in een plaatselijk dierenasiel verblijft, te mogen adopteren.

De reacties op het hartverscheurende tafereel -beelden gemaakt door een bewakingscamera in de buurt- waren ronduit negatief. De dierenbeschermingsorganisatie RSPCA twijfelde dan ook niet om ze via sociale media te delen:

Video player inladen...

Uiteindelijk werd de hond in zijn mandje aangetroffen door een voorbijganger, die hem naar een dierenarts bracht. Die contacteerde vervolgens de RSPCA, waarna de hond in een asiel terechtkwam en waar hij de naam Snoop kreeg.

Natalie Perehovsky, medewerkster bij de RSPCA, op diverse Britse nieuwsmedia: "Je moet de beelden echt zien om ze te geloven. Het is ronduit verschrikkelijk. Het breekt je hart als je die hond ziet springen tegen de autodeuren, terwijl de bestuurder wegrijdt. Het is toch niet te geloven dat iemand iets dergelijks doet."

"Aan de hand van de microchip van de hond hebben we 2 vorige eigenaars kunnen lokaliseren, maar zij hebben niets te maken met dit voorval. We zijn dus eigenlijk nog op zoek naar de laatste eigenaar, die verantwoordelijk is voor het in de steek laten van deze hond. Wel zijn we blij dat er nog zulke lieve mensen zijn die de hond uiteindelijk naar de dierenarts gebracht hebben."

Intussen liet de RSPCA weten dat al honderden –ITV heeft het zelfs over duizenden- aanvragen binnengekomen zijn van mensen die voor de hond willen zorgen. Een van hen is alvast de Britse BBC-journalist en presentator Andrew Neil, die als volgt reageerde op Twitter:

RSPCA liet ook nog weten erg tevreden te zijn met de wereldwijde aandacht voor de beelden. Bovendien stelt Snoop het momenteel goed, maar is het nog te vroeg om hem al aan een nieuw gezin toe te vertrouwen. Toch zullen alle aanvragen zo snel mogelijk onderzocht worden.

Meest gelezen