Bisnis Indonesia

Indonesië verhoogt alarmpeil voor vulkaan Anak Krakatau

De Indonesische overheid heeft het alarmniveau voor de vulkaan Anak Krakatau bij het eiland Java verhoogd tot het op één na hoogste niveau. Een gebied van vijf kilometer rond de vulkaan is verboden terrein. De vulkaan spuwt weer rookwolken en hete as. Vliegtuigen moeten de omgeving van de vulkaan mijden.

De vulkaan blijft hete as spuwen. Op de westkust van het eiland Java heeft zich intussen een fijn laagje vulkanisch stof gevormd op gebouwen en auto's. De vulkaan Krakatau is weer erg actief sinds deze zomer en geologen sluiten een nieuwe escalatie, met eventueel nieuwe landverschuivingen, niet uit.

De Indonesische hoofdstad Jakarta ligt op 155 kilometer van de vulkaan. Alle vliegtuigen die van en naar de hoofdstad Jakarta vliegen, moeten omvliegen, zegt de lokale luchtverkeersleiding.  

Vulkaan Krakatau

Het voorbije weekend kwamen op de eilanden Java en Sumatra bijna 430 mensen om toen een flank van de vulkaan in zee schoof en een tsunami veroorzaakte. Op luchtbeelden is te zien hoe de zuid-westelijke flank van de vulkaan is weggeschoven. Dat veroorzaakte een dodelijke vloedgolf tot vijf meter hoog.

2018 Gallo Images (PTY) LTD
Videospeler inladen...

Meest gelezen