Nachtelijk protest van gele hesjes in Henegouwen escaleert in Hensies

In Henegouwen is er de voorbije nacht op verschillende plaatsen actie gevoerd door manifestanten gele hesjes. Het is intussen overal opnieuw rustig, behalve in Hensies, op de grens met Frankrijk. De E19 is daar afgesloten na een ernstig incident. 

Volgens de federale politie hebben amokmakers zich onder de gele hesjes gemengd in Hensies, tussen Bergen en Valenciennes. Ze hebben een geparkeerde vrachtwagen met geweld leeggeroofd én hebben die daarna ook in brand gestoken. Het gerecht is een onderzoek gestart, maar de grensovergang is dus nog altijd verstoord.

Voor de rest was het hier en daar in Henegouwen onrustig vannacht: in Thuin mochten vrachtwagens maar mondjesmaat door en  er waren filterblokkades in Lamain, Bettignies, Fontenoy en Jeumont. Maar iets na 6 uur vanochtend waren alle blokkades daar opgeheven.

 In de provincie Luik is nog altijd een actie aan de gang ter hoogte van de grensovergang op de E40 in Lichtenbusch. Daar mogen vrachtwagen niet op de snelwegparking.

Meest gelezen