vlnr: Sami Souguir, Mick Daman en Christophe Peeters

Voorzitter Mick Daman over heisa bij Gentse Open VLD: "Ik heb alleen Sami Souguir een eerlijke kans willen geven"

De gemoederen bij de Gentse Open VLD blijven verhit over de benoeming van Sami Souguir tot schepen, ten nadele van ervaren rot Christophe Peeters. Mick Daman, de ontslagnemende voorzitter van Open VLD in Gent, beklemtoont dat de procedure correct is gevolgd. "Ik heb alleen Sami Souguir een eerlijke kans willen geven, de enige fout die ik begaan heb, is dat ik een stap opzijzet als voorzitter, omdat men dat interpreteert als een bekentenis."

Komt het ooit nog goed binnen Open VLD Gent? De aanhangers van Christophe Peeters, die na een stemming uit de boot viel als schepen, lijken alvast niet van plan om de strijdbijl te begraven. 

Erwin Devriendt, gewezen OCMW-voorzitter in Gent en aanhanger van Peeters, nam gisteren alvast geen blad voor de mond: "We willen dat de schande wordt weggewerkt, we gaan het vuur niet doven voor de eer van Christophe Peeters wordt hersteld."

Kop van Jut voor de aanhangers van Peeters is Mick Daman, voorzitter van Open VLD Gent. Hij zou mensen opgebeld hebben om hen te vragen om voor Peeters' uitdager Sami Souguir te stemmen. Daman liet op 18 december weten dat hij wegens de heisa een stap zou opzijzetten.

In "De ochtend" op Radio 1 beklemtoont hij nog eens dat hij geen enkele fout  begaan heeft. "Sami Souguir heeft alle kwaliteiten om een goede schepen te worden en toen hij zijn kandidatuur indiende, heb ik hem alleen een eerlijke kans willen geven. Ambitie hebben in een liberale partij, mag het nog? De hele procedure is correct en transparant verlopen."

Maar dat de Peeters-aanhangers zijn ontslag nu lijken te interpreteren als een bewijs dat hij een fout begaan heeft en de procedure niet correct verlopen is, maakt Daman heel erg boos. "Ik ben opgestapt om de gemoederen te bedaren, maar dat gebeurt niet. De enige fout die ik dan ook begaan heb, is dat ik een stap opzijgezet heb als voorzitter, omdat ik dacht dat dit in de framing van al die verspreide leugens, persoonlijke aanvallen en al dan niet georkestreerde mediacampagnes, het beste was wat ik kon doen."

Beluister hieronder het interview met Mick Daman in "De ochtend":

Meest gelezen