Weerman Frank Deboosere stopt met lezingen over astronomie en weerkunde tijdens Astroclub

17 jaar lang gaf weerman Frank Deboosere lezingen tijdens de Astroclub van volkssterrenwacht Mira in Grimbergen. Maar nu stopt hij ermee. Al hoeven fans hem niet helemaal te missen.

Elke laatste vrijdag van de maand legt weerman Frank Deboosere moeilijke dingen over astronomie en weerkunde, makkelijk uit. En dat is een enorm succes. Zo'n groot succes dat hij de afgelopen 17 jaar meer dan 300 lezingen gaf bij Mira. Maar de tijd begint hem te ontbreken. "Ik steek enorm veel energie in die lezingen. Vrijwillig en gratis. Met alle plezier, maar mijn werk als weerman blijft mijn prioriteit. En natuurlijk heb ik ook nog een vrouw en vier kinderen. Ik heb er gewoonweg de tijd niet meer voor." Toch benadrukt Frank dat hij vrijwilliger blijft bij de volkssterrenwacht en geregeld langs zal blijven komen.  

De allerlaatste

Vrijdag 28 december is meteen zijn laatste Astroclub en dat wordt een speciale avond. Sowieso verhuist Frank voor de gelegenheid naar de grotere zaal Fenikshof in Grimbergen en blikt hij vooruit naar de sterrenhemel van 2019. Wil je daar graag bij zijn? Dan kan je je inschrijven op de website van sterrenwacht Mira.  

Sterrenhemel

Meest gelezen