Pieter Heremans

Wie wil er in de historische Koningsmolen in Landen wonen?

De historische Koningsmolen in Eliksem bij Landen staat te koop. Een vastgoedbedrijf is op zoek naar een aantal gezinnen dat in de vierkantshoeve wil komen wonen.

De bedoeling is om er een samenwoonproject van te maken, eventueel met gastenkamers en/of een horecagelegenheid. "We zijn op zoek naar 4 tot 15 gezinnen die mee in het project willen stappen. Afhankelijk van de opdeling van de gebouwen, hebben we drie mogelijke scenario's uitgewerkt om het project uit te bouwen", vertelt Karel Van den Eynde van vastgoedbedrijf Miss Miyagi.

Ieder een stukje

De watermolen uit de 12de eeuw en het hele domein kosten samen 1,5 miljoen euro. Maar dat geld hoef je niet in één keer op tafel te leggen. "Mensen moeten zich niet met tien tegelijkertijd aanmelden. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom en dan brengen wij alle partners samen. Stel dat er 15 gezinnen willen meedoen, dan betalen ze elk slechts 100.000 euro voor hun stukje grond." Voor dat prijskaartje krijg je enkel de ruwbouw (casco), de rest va de woning kunnen de kopers zelf invullen.

De watermolen is momenteel niet operationeel. Bij Erfgoed Vlaanderen ligt er een subsidie van een kleine 200.000 euro klaar voor de restauratie van de watermolen.

Meest gelezen